Τι είναι το Black Angus

Τι είναι το Black Angus

Το Black Angus είναι μια ράτσα κρεατοπαραγωγών βοοειδών που παράγει υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας. Θεωρείται από τα καλύτερα στο κόσμο. Πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδερο, φώσφορο, κ.α., βοηθάει στην ρύθμιση του αιματοκρίτη και της χοληστερίνης.

Το μυστικό της ποιότητας βρίσκεται στο γεγονός ότι το Black Angus είναι ελευθέρας βοσκής και εκτρέφεται αποκλειστικά και μόνο με χορτάρι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κρέας με το έντονο marbling (“μαρμάρωση”, η διάχυση δηλαδή του λίπους στις ίνες), να είναι πιο υγιεινό, τρυφερό και πολύ πιο νόστιμο από τα υπόλοιπα.


Ένα rib eye 300-400 γραμ. μπορεί να ετοιμαστεί στο τηγάνι, μαζί με ελαιόλαδο, φρέσκο βούτυρο, δεντρολίβανο, θυμάρι, σκορδάκι, αλάτι και πιπέρι και να αποτελέσει γαστρονομικό ποίημα από μόνο του. Την ίδια απλότητα θέλει στο χειρισμό μια ταλιάτα από Black Angus, που αποτελεί το κόντρα-φιλέτο που προκύπτει όταν αφαιρεθεί το κόκκαλο, το λίπος και οι χόνδροι από τις σπαλομπριζόλες. Αυτό το κομμάτι είναι άπαχο, χωρίς ίνες και απίστευτα τρυφερό. Συνοδεύεται πάντα από παρθένο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και μια αγνή πράσινη σαλάτα.

Στο κρεοπωλείο Αποστολόπουλος - Quality Meat διαλέγουμε καθημερινά τα πιο φρέσκα ελληνικά κομμάτια κρέατος.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας κάντε την παραγγελία σας, καλώντας στο 2106746234.
Πραγματοποιούνται και αποστολές στο χώρο σας με το φορτηγό-ψυγείο μας

Website created by xp4u.net © 2020