Αφοί Αποστολόπουλοι
(Χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη με γλυκιά πάπρικα και βότανα)
Ποιοι είμαστε
Τριάντα χρόνια κρεοπώλης, ο κ. Ανδρέας μεταλαμπαδεύει εμπειρία και γνώσεις στους τρεις γιους του που ανέλαβαν το ολοκαίνουργιο και μοντέρνο κρεοπωλείο «Αφοί Αποστολόπουλοι» στο Χαλάνδρι. Τα τρία παιδιά, ο Θανάσης, ο Βασίλης και ο Δημήτρης, έχουν παρακολουθήσει σχολή κρεοπωλών, σεμινάρια και το σπουδαιότερο... πρακτική εξάσκηση πλάι στον κύριο Ανδρέα.
«Ο πατέρας μας δέχεται τις αλλαγές και μας στηρίζει»
... λέει ο Θανάσης δείχνοντας τα ψυγεία ξηρής ωρίμασης (dry aging) κρέατος και εξηγώντας τους λόγους που η γεύση του ωριμασμένου μοσχαριού για 40 μέρες και άνω είναι πιο σύνθετη και πλούσια. «Αρκετοί συνάδελφοι πλέον εφαρμόζουν dry aging, είναι όμως σημαντικό να επιλέγουν το σωστό κομμάτι για να έχει νόημα το σίτεμα. Ένας βασικός παράγοντας είναι να επιλέγεται κρέας πλούσιο σε ενδομυϊκό λίπος(marbling) και όχι στεγνό». Τονίζει τα διατροφικά πλεονεκτήματα του βουβαλίσιου κρέατος που φέρνουν από την Κερκίνη και τη βαθιά γευστική ένταση του ιβηρικού χοίρου (pata negra) ελληνικής εκτροφής από τη φάρμα Kermes (πιστοποιημένης βιολογική εκτροφής) στην Ηλεία.