Τι είναι η μπριζόλα Tomahawk

Τι είναι η μπριζόλα Tomahawk

Η μπριζόλα Tomahawk είναι μια on-the Steak Rib, κομμένη από το Fore-rib με ολόκληρο το κόκαλο των οστών αριστερά. Το μακρύ οστό γαλλικής κοπής δίνει μία εκπληκτική παρουσίαση. Διαθέτει πολύ μεγάλη ποσότητα ενδομυϊκού λίπους, το οποίο προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση όταν μαγειρεύεται. Οι γεύσεις απελευθερώνονται τόσο από το μεγάλο οστό, όσο και από το ενδομυϊκό λίπος κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να δώσουν μία γλυκιά και λιπαρή γεύση.
Η κοπή tomahawk ονομάστηκε έτσι, δεδομένου ότι το απογυμνωμένο κόκκαλο με την μπριζόλα στην άκρη του θυμίζει πολύ το χαρακτηριστικό μονό τσεκούρι τόμαχοκ των ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής.
Το Tomahawk κόβεται με βάση το πάχος του οστού και έχει συνήθως πάχος 5 εκατοστών / 2 ίντσες, με βάρος περίπου 1,2 κιλά. Ένα Tomahawk είναι μια ιδανική μπριζόλα για μια ειδική περίσταση, καθώς μπορεί εύκολα να ταΐσει δύο άτομα. Αν σας αρέσουν οι μπριζόλες, όπως το T-bone ή το Porterhouse, θα αγαπήσετε το Tomahawk Steak καθώς περιέχει τον πρωτεύον μυ longissimus dorsi (πίσω μυς), ο οποίος είναι επίσης ο κύριος μυς στο T-bone και το Porterhouse.


Πώς μαγειρεύεται
Θα την ψήσετε όπως ψήνετε τα rib-eye σας ή τις σπαλομπριζόλες σας, στη σχάρα, στα κάρβουνα ή και στο φούρνο. Λόγω του μεγέθους της, χρειάζεται να «σταθεί», για 10-15 λεπτά, αφότου την απομακρύνετε από τη φωτιά, για να μεταφερθεί η θερμοκρασία από το κόκκαλο μέχρι την καρδιά του φιλέτου, επιτρέποντάς της να παραμείνει ζουμερή, ακόμα κι όταν θα την έχετε κόψει σε φετούλες, όπως θα κόβατε μια ταλιάτα. Ένα «καρυδάκι» βούτυρο που θα λιώσει πάνω της και λίγος ανθός αλατιού είναι τα κατάλληλα αρτύματα που θα την αναδείξουν.

Ένα rib eye 300-400 γραμ. μπορεί να ετοιμαστεί στο τηγάνι, μαζί με ελαιόλαδο, φρέσκο βούτυρο, δεντρολίβανο, θυμάρι, σκορδάκι, αλάτι και πιπέρι και να αποτελέσει γαστρονομικό ποίημα από μόνο του. Την ίδια απλότητα θέλει στο χειρισμό μια ταλιάτα από Black Angus, που αποτελεί το κόντρα-φιλέτο που προκύπτει όταν αφαιρεθεί το κόκκαλο, το λίπος και οι χόνδροι από τις σπαλομπριζόλες. Αυτό το κομμάτι είναι άπαχο, χωρίς ίνες και απίστευτα τρυφερό. Συνοδεύεται πάντα από παρθένο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και μια αγνή πράσινη σαλάτα.

Στο κρεοπωλείο Αποστολόπουλος - Quality Meat διαλέγουμε καθημερινά τα πιο φρέσκα ελληνικά κομμάτια κρέατος.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας κάντε την παραγγελία σας, καλώντας στο 2106746234.
Πραγματοποιούνται και αποστολές στο χώρο σας με το φορτηγό-ψυγείο μας

Website created by xp4u.net © 2020