Η διατροφική αξία στο κοτόπουλο στήθος

Η διατροφική αξία στο κοτόπουλο στήθος

Το κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής διατροφική επιλογή όταν θέλουμε άπαχη πρωτεΐνη, καθώς την περιέχει συσκευάζει σε μεγάλη ποσότητα ανά μερίδα χωρίς να έχει πολύ λίπος.
Το στήθος κοτόπουλου έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, ενώ καλύπτει το 6% των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο (ανά 100 γραμμάρια). Έτσι βοηθά το σώμα σας να μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα όργανα και να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας.

  • Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση στήθους κοτόπουλου συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο, γι'αυτό αποτελεί ιδανική τροφή για τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη.
  • Μια μερίδα κοτόπουλου στήθος 100 γραμμαρίων παρέχει 165 θερμίδες, 31 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3,6 γραμμάρια λίπους. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 80% των θερμίδων στο στήθος κοτόπουλου προέρχεται από πρωτεΐνες και το 20% προέρχεται από λίπος.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα ποσά αναφέρονται σε ένα απλό στήθος κοτόπουλου χωρίς πρόσθετα συστατικά. Αφού αρχίσετε να το μαγειρεύετε σε λάδι, ή προσθέτετε σάλτσες, αυξάνετε τις συνολικές θερμίδες, τους υδατάνθρακες και το λίπος.

Στο κρεοπωλείο Αποστολόπουλος - Quality Meat διαλέγουμε καθημερινά τα πιο φρέσκα ελληνικά  κομμάτια κρέατος.  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας κάντε την παραγγελία σας, καλώντας στο 2106746234


Website created by xp4u.net © 2020